Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Vreemde vruchten smaken best

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Vreemde vruchten smaken best

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

De laatste jaren zijn er heel wat bijzondere groenten en vruchten op de Nederiandse markt verschenen. Papaja is de naam van zo'n vrucht. Zacht en sappig vruchtvlees, een zoete en muscaatachtige smaak, die doet denken aan meloen. Onrijpe vruchten smaken naar koolraap en kunnen als groente verwerkt worden. De vrucht is rijp wanneer er gele plekken op de schil verschijnen en wanneer die bij lichte vingerdruk meegeeft. De avocado is een vrucht die veel vitamine C bevat, terwijl ook ijzer ruim aanwezig is. De kleur van de vrucht is meestal groen, soms blauw-bruin. Het zachtgele vruchtvlees heeft een licht nootachtige smaak. U moet ze koel bewaren, maar niet in de koelkast. Wanneer de avocado bij lichte druk rond de steel zacht aanvoelt is hij rijp. Met deze vruchten kunt u heel veel doen. We geven enkele mogelijkheden.

Hartige papaja-salade
1 rijpe papaja
4 schijven ananas
slablaadjes
Voor de saus:
1 dl. mayonaise

Anderhalf eetl. citroensap
2 eetl. ketchup
Driekwart theel. worcestersaus
Snijd de papaja en de ananasschijven in blokjes. Verdeel ze over vier bordjes waarop slablaadjes zijn gelegd. Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar en giet de saus over de salade. Serveer het koel.

Gebakken zoete papaja

2 niet geheel rijpe papaja's
kaneel, suiker
Snijd de papaja's in parten. Doe in een ovenvaste, beboterde schotel een bodempje water, leg de parten erin, bestrooi ze met suiker en kaneel en bak ze in een matig warme oven (160° C) ca. 35 min. Serveer als nagerecht.

Avocadopasteitje
4 pasteibakjes
2 avocado's
geraspte pittige kaas
zout, peper
Maak de bakjes warm en knapperig in de oven. Prak het avocadovruchtvlees fijn met wat citroensap, zout en peper. Vul de bakjes hiermee, strooi de kaas erover en laat bovenin een hete oven of onder de gril de kaas smelten en iets bruin worden.

Avocado dessert
2 avocado's
sap van één citroen 
Halve liter slagroom
2 eetl. basterdsuiker
scheutje sherry
Halveer de avocado's en pureer het vruchtvlees. Vermeng het met citroensap. Klop de slagroom stijf met suiker en meng dit voorzichtig door de avocadopuree samen met een scheutje sherry. Doe dit mengsel in een slagroomspuit en vul er de uitgeholde avocadoschillen mee.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 april 1987

Terdege | 64 Pagina's

Vreemde vruchten smaken best

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 april 1987

Terdege | 64 Pagina's