+ Meer informatie

Roemeens Front sluit bkkoord met partijen

Samenstelling Nationale Raad rond

1 minuut leestijd

BOEKAREST - Het regerende Front voor Nationale Redding heeft gisteren met' alle bestaande par-tijen in Roemenië een akkoord geslöfëfi' Worgde vorming van een voorlopige Raad van Nationale Eenheid.

Volgens een communiqué dat door a|le deelnemers aan de ronde-tafelbesprekingen, zal de Raad voor de helft toestaan uit Front-leden. De ongeveer 30 partijen zullen met drie leden elk in de andere helft van de Raad zijn vertegenwoordigd.

Het is de bedoeling dat het Front en de partijen de macht delen in de Raad, die 180 zetels zou moeten tellen. Uit welingelichte bronnen werd vernomen dat de huidige Front-regering ongewijzigd blijft, maar dat deskundige technocraten,, flit de anders, partijen • i eventueels tot-f «tiet kabinet ^ijip/ïi! .toetre^psta!

Verzoenende toon

Eerder op de dag zeiden vertegenwoordigers van de partijen bij de onderhandelingen, verheugd te zijn over de verzoenende toon waarop het Front de besprekingen had gevoerd. Comeliu Copoufu, de voorzitter van de Nationale Boerenpartij, sprak van een „historische dag" en zei „zeer optimistisch" te zijn over het resultaat van de onderhandelingen.

Het Front heeft sinds de opstand tegen de dictatuur van Nicolae Ceausescu in december alle macht in handen in Roemenië.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.