+ Meer informatie

Wall Street doet grillig

BEURS VAN NEW YORK

1 minuut leestijd

NEW YORK (ANP/KRF) - De effectenbeurs van New York wist zich gisteren nauwelijks een houding te geven. De Dow-Jones-index van de dertig belangrijkste fondsen moest gedurende de dag een verlies van negentien punten incasseren, maar bleef daarna als gevolg van een kortstondige koopgolf rond het slot van dinsdag hangen. Uiteindelijk won de koersindex 5,81 punten op 2908.09.

De omzet beliep evenals dinsdag 193 miljoen aandelen. Woordvoerders ter beurze spraken van een „verwarrende handel". Het uitblijven van een renteverlaging in de VS alsmede verkopen met het oog op het sluiten van de boeken voor dit jaar veroorzaakten een flauwe stemming op Wall Street. Het ..schonen" van posities door handelaren in verband met het aflopen van optieen termijncontracten morgen versterkte de neerwaartse tendentie. De weinig opwekkende woorden van de president van de Federal Reserve Board, Alan Greenspan, over de situatie van de Amerikaanse economie, kon de teneur evenmin keren.

De bekendmaking van computermaker Digital dat in het lopende kwartaal waarschijnlijk een verlies moet worden geboekt, bleek niet erg bevorderlijk voor de stemming. De aangekondigde ingrijpende reorganisatie bij General Motors was al door de markt ingecalculeerd en was dan ook nauwelijks van invloed op het koersverloop. im

De dollar kwam amper van zijn plaats in New York, De Amerikaanse munteenheid noteerde tegen het einde van de handel ƒ 1,7710 tegen een slot van ƒ 1,7700 op dinsdag. In Amsterdam sloot de „greenback" eerder gisteren op ƒ 1,7680. '1

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.