+ Meer informatie

Ernstige rellen in Athene

2 minuten leestijd

Duizenden demonstranten, die luid „Griekenland redt Cyprus en „Amerikanen eruit" zongen zijn maandagmorgen op het Plein van de Grondwet in Athene slaags geraakt met de politie.

Het incident is de eerste gewelddadige confrontatie tussen demonstranten en politie sinds de burgerregering de macht vorige maand van de militaire junta overnam. De rellen duurden enkele uren.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn zeven agenten gewond geraakt en 23 personen zijn in hechtenis genomen; 19 van hen zijn later echter weer vrijgelaten. Er namen naar schatting drie tot vierduizend personen aan de demonstratie deel.

Het Griekse middagblad „Ta Nea" schreef vandaag in een commentaar dat de rellen het werk zijn van „provocateurs" die de belangen dienen van dictatuur. Het blad vond de rellen niet op zijn plaats, omdat alle politieke groeperingen hun steun hebben toegezegd aan premier Caramanlis' regering van nationale eenheid.

Volgens ..Ta Nea" is het de bedoeItag van de provocateurs om het vertrouwen dat het volk in de burgerregering heeft te vernietigen en er de schijn van te geven dat „gezag en orde" in gevaar zij".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.