+ Meer informatie

Winter

1 minuut leestijd

Boussena heeft tijdens de persconferentie na afloop verklaard dat de gemiddelde olieprijs voor de zeven OPEC-oliesoorten zich vorige week voor het eerst dit jaar onder de richtprijs van 18 dollar per vat bevond. Hij noemde een prijs van 17,91 dollar per vat. Bovendien is het volgens het OPEC-secretariaat waarschijnlijk dat de vraag naar olie de komende maanden eerder zal af- dan toenemen. De winter op het noordelijke halfrond is voorbij en het zomerseizoen met een intensiever autogebruik is nog niet aangebroken.

Boussena zei verder dat tijdens het overleg in Wenen ook nog is gesproken over een voorstel om de richtprijs van een vat olie per 25 mei te verhogen. Op die datum wordt er weer een voltallige OPEC-ministerraad gehouden. Hoe het voorstel is ontvangen wilde Boussena niet zeggen. „We hebben geen stemming gehouden", zei hij diplomatiek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.