+ Meer informatie

Oude archieven

1 minuut leestijd

Is het mogelijk inzage te krijgen in de notariële archieven van rond 1800? Het betreft hier de plaatsen Aarlanderveen, Nieuwkoop en ter Aar. Antwoord — Wij nemen aan dat u stukken bedoelt die betrekking hebben op onroerend goed, want een notariaat wais er rond 1800 nog niet! U kunt dan in de eerste plaats de gemeente-archieven raadplegen. Die gaan tot ver vóór 1800 terug. U moet dan voor Aarlanderveen in Alphen aan den Rijn zijn, maar dat zal u wel bekend zijn. Veelal zijn die oude gemeente-archieven weinig of niet geordend, zodat het echt zoekwerk wordt. Beter zijn de zaken geordend in het Algemeen Rijksarchief in Den Haag, waar u de afdeling betr. Zuid-Holland kunt nagaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.