+ Meer informatie

Hirsch Ballin: Nederland geen immigratieland

1 minuut leestijd

GENDEREN - Nederland kan geen immigratieland zijn. Maar voor echte vluchtelingen blijft er ruimte. Echte vluchtelingen zyn mensen die in eigen land vervolging hebben te vrezen. Asielzoekers die geen vluchtelingen zijn, worden via versnelde procedures teruggestuurd.

Die zei minister Hirsch Ballin (Justitie) gisteravond tijdens een spreekbeurt voor het CDA in Genderen. Volgens de bewindsman is het zaak, nu ons land te maken heeft met een grote stroom asielzoekers, het hoofd koel te houden. Hirsch Ballin riep zijn partijgenoten op nu meer dan ooit waakzaam te zijn, omdat racisme en vreemdelingenhaat ook in ons land op de loer liggen. Anderzijds moeten we in reactie op racisme niet doen alsof er geen problemen zijn bij toelating en opvang van asielzoekers.

Volgens de minister vergen die problemen een, uitgebalanceerd beleid, zoals dat, volgens hem, vorm krijgt in de nieuwe Vreemdelingenwet die momenteel bij de Eerste Kamer in behandeling is. Hirsch Ballin deed gisteravond dan ook een klemmend beroep op de Senaat het wetsvoorstel zo snel mogelijk aan te nemen.

Zoals vorige week bekend werd, leven er bij de Eerste Kamer nogal wat bezwaren tegen het wetsvoorstel van Hirsch Ballin en zijn staatssecretaris Kosto.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.