+ Meer informatie

„Vlooienbanden moeten uit de handel"

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het PvdA-kamerlid Konings vindt dat vlooienbanden voor honden en katten uit de handel moeten worden genomen. Volgens het kamerlid zijn op lange termijn de giftige stoflen in de banden schadelijk voor kinderen.

In .schriftelijke vragen aan de ministers Ginjaar (Volksgezondheid) en Braks (Landbouw en visserij) zegt Konings dat de cumulatieve effecten van langdurig contact met het gif uit banden en ,,het feit dat helaas vaak achteraf moet worden vastgesteld dat de .schadelijkheid groter blijkt dan was voorzien" voldoende reden zijn de banden te verbieden, totdat zeker is dat vooral jonge kinderen geen gevaar . lopen, ook niet op termijn.

Het kamerlid wijst op de waarschuwingen die op de verpakkingen staan en die wel degelijk wijzen op gevaar bij onder andere gebruik in slecht geventileerde ruimten. Volgens hem is het niet juist, zoals Braks eerder heeft laten weten, dat nu al voldoende onderzoek is verricht om te concluderen dat geen gevaar aanwezig is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.