+ Meer informatie

Weekmarkt in Yerseke wordt verplaatst

1 minuut leestijd

YERSEKE - De weekmarkt in Yerseke wordt verplaatst van de Dreef en de Oude Torenstraat naar het Kerkplein en de Paardenmarkt. Hiertoe heeft de gemeenteraad van Reimerswaal gisteravond besloten bij de vaststelling van het herinrichtingsplan voor het centrum van Yerseke.

Hoewel de marktkooplieden er de voorkeur aan geven om op de huidige locatie te blijven staan en daarin gesteund worden door de PvdA, gaf wethouder A. P. Bruinooge aan dat het verplaatsen van de markt noodzakelijk is in verband met de verkeersafwikkeling. Daarnaast is het streven erop gericht om het marktgebeuren zo dicht mogelijk bij de winkels te houden.

Een ander discussiepunt vormde het weren van het doorgaande verkeer uit de dorpskern. Om dit te bereiken, zullen de kruispunten Molendijk-Korringaweg en Molendijk-Welleweg zodanig worden aangepast, dat het verkeer daar „automatisch" afbuigt. Omdat de verbinding Molendijk-Havendijk echter ook gehandhaafd blijft, waren WD en PvdA van mening dat het aanpassen van genoemde kruispunten zinloos is. Zij stelden dan ook voor om de verbinding tussen de Vierstaat en de Havendijk voor alle autoverkeer af te sluiten. „Dat is een logische stap en alleen op die manier komt het verkeerscirculatieplan tot zijn recht", aldus WD-woordvoerder I. Vogelaar.

Evenals het college waren SGP, CDA en BBR echter van mening dat het vanwege het vele interne verkeer gewenst is om de verbinding. Vierstraat-Havendijk voor het autoverkeer open te houden. Momenteel wordt naar de oorzaak gezocht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.