+ Meer informatie

Aftrek van hypotheekrente kost miljoenen

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Het bedrag dat het Rijk misloopt aan belasting en premies zal de komende jaren volgens een globale schatting met 200 tot 250 miljoen blijven groeien.

Dat komt doordat het aantal eigenwoningbezitters die hun hypotheekrente van de belasting aftrekken jaarlijks met ongeveer 75.000 toeneemt. Staatssecretaris Van Amelsvoort (Financiën) meldt dit de Tweede Kamer naar aanleiding van vragen van P. Lankhorst (Groen Links) tijdens een debat over de verhoging van het huurwaardeforfait in juni.

Het cijfer van de staatssecretaris is gebaseerd op een gelijkblijvende rentevoet en een stabiele ontwikkeling van andere factoren die de hypotheekrente-aftrek beïnvloeden.

In 1990 liep het Rijk volgens Van Amelsvoort zo'n 6,5 miljard gulden mis doordat huiseigenaren hun hypotheekrente kunnen aftrekken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.