+ Meer informatie

Christelijke waarden

2 minuten leestijd

Voor George Bush is er tot nu toe weinig reden om bezorgd te zijn over zijn herverkiezing. De Democraten hebben het debat over de buitenlandse [)olitiek al opgegeven. Tegen de grote successen van Bush op dit gebied hebben ze weinig anders te zeggen dan de machteloze kreet dat een president „meer aandacht aan Amerika zelf moet besteden". Wat de binnenlandse politiek betreft heeft alleen Tom Harkin de "klassenoorlog" aangekondigd. Maar dit kan net zo goed Harkin en zijn eigen Democratische Partij de lucht in blazen als George Bush verwonden.

Opmerkelijk is het feit dat deze Democraten steeds meer afstand doen van christelijke waarden in de samenleving. Allen, behalve Jerry Brown, hebben als geloofsartikel aangenomen dat de vrouw een heilig recht op abortus heeft. De pro-lifebeweging, die op plaatselijk niveau veel Democraten telt, wordt op nationaal niveau toch steeds meer een Republikeinse zaak.

Voor de hele pro-life-beweging is dat geen gezonde ontwikkeling. Daar staat tegenover dat George Bush nu gedwongen wordt om zijn pro-life-beleid te profileren. Veel van zijn adviseurs schuiven de abortuskwestie liever naar de achtergrond. Maar dat zal niet mogelijk zijn als Tom Harkin en de zijnen veel nadruk op abortus leggen. In dit opzicht zal het alleen maar goed zijn voor de pro-life-beweging als George Bush herkozen wordt in een verkiezing waarin de strijd tegen abortus een centrale rol speelt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.