+ Meer informatie

Kamer wil hogere bijdrage Kfltunnel

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Met algemene stemmen heeft de Tweede kamer woensdagavond een motie van CDA en WD aanvaard waarin de regering gevraagd wordt d^ tijdelijke rijksbijdrage aan het exploitatie-tekort van de tunnel, onder de Dordtse Kil te verhogen.

De kamer wil een jaarlijkse bijdrage aan de provincie Zuid-Holland van twee miljoen gulden en aan de betrokken vier gemeenten van tenminste vijftig procent van hun aandeel, uitgaande van vijftig gulden per inwoner.

De regering stelde de bijdrage vorige week op een miljoen per jaar voor de provincie. De gemeenten zouden vijftig gulden per inwoner moeten betalen, het resterend tekort wil de regering overnemen.

Staatssecretaris Koning van Binnenlandse zaken verklaarde dinsdag in de Tweede kamer dat hij deze wens van de kamer zou moeten voorleggen aan de ministerraad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.