+ Meer informatie

Koningin zal niet dralen met aftreden

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — „Als het onderzoek naar de Lockheed-affaire ook maar de geringste twijfel overlaat of de geringste smet werpt op het blazoen van Prins Bernhard, dan zal Koningin Juliana afstand doen van de troon".

Dit zegt prof. mr. W. G. Verkruijsen, hoogleraar staatsrecht aan de Erasmus-universiteit in Rotterdam, in een vraaggesprek met het universiteitsblad Quod Novum. Prof. Verkruijsen baseert zijn verwachting op de constatering dat de Koningin zich in het verleden altijd zeer zuiver heeft opgesteld waar het staatsrechtelijke aangelegenheden betrof.

Het instellen van de commissie-Donner vindt Verkruijsen een goed idee. Hij meent dat de drie leden dank zij hun achtergrond (rechter, ex-bankdirecteur, topaccountant), gemakkelijker toegang zullen krijgen tot bepaalde informatiebronnen, met name in Zwitserland en de Verenigde Staten, dan een willekeurige kamercommissie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.