+ Meer informatie

Ernstige ongevallen tijdens Paasdagen

Acht doden en zeven gewonden

2 minuten leestijd

NÜNSPEET — Tijdens de Paasdagen hebben enkele ernstige ongevallen plaatsgehad. Daarbij kwamen acht mensen om het leven en raakten zeven personen gewond. Eén van hen verkeert in levensgevaar.

Maandagmorgen reed de 35-jarige Dirk van Beerekamp uit Nunspeet met zijn motor tegen een lichtmast aan de Nachtegaalweg in Elspeet. Hij overleed ter plaatse. In de loop van de nacht van maandag op dinsdag overleed ook de duopassagier aan zijn verwondingen. Het is de 9-jarièe Raymond Bijlenveld uit Harderwijk.

De 24-jarige J. Flad uit Beverwijk kwam zondagavond om het leven toen hij met zijn auto op de Noorder IJ- en Zeedijk in de gemeente Zaanstad in een bocht rechtdoor reed en onderaan de dijk terecht kwam. De overige inzittenden, onder wie zijn echtgenote, werden niet ernstig gewond. Zij konden na een medische behandeling naar huis.

De 29-jarige E. W. C. van Meurs uit Tiel is maandag in een Rotterdams ziekenhuis overleden aan de gevolgen van een auto-ongeluk. De man reed zondagnacht op rijksweg 21. In een scherpe bocht naar rechts bij de Welplaatweg reed hij met zijn bestelauto rechtdoor. Volgens de politie reed Van Meurs met volle snelheid dwars door de vangrail. De brandweer moest eraan te pas komen om de zwaar gewonde man uit de auto te zagen.

De 76-jarige mevrouw J. E. G. G. Müller-Robling uit Koblenz is maandagmiddag om het leven gekomen door een verkeersongeval in Driebergen. De vrouw reed met haar 50-jarige zoon in diens auto op de weg Utrecht-Arnhem. Bij de parkeerplaats in Driebergen raakte de auto door nog onbekende oorzaak van de weg. De wagen reed tegen een boom in de berm. Mevrouw Muller was op slag dood. Haar zoon raakte gewond, aldus de politie.

Frontale botsing

Bij een frontale botsing tussen twee personenwagens in Hardenberg (Ov) is maandagavond de 21-jarige A. Luchies uit Hardenberg om het leven gekomen. Zes mensen, eveneens afkomstig uit Hardenberg, raakten bij het ongeval gewond. Eén van hen, een 90-jarige vrouw, verkeert in levensgevaar.

In de Noordhollandse gemeente Stede Broec is maandagavond laat de 15jarige C. P. J. Verdonschot uit Wervershoof (NH) bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Volgens de rijkspolitie reed het slachtoffer op zijn fiets en kwam frontaal in botsing met een uit de tegenovergestelde richting komende personenwagen.

In het Gelderse Keijenborg (gem. Hengelo-Gld) is de 14-jarige A. J. Engel uit die plaats bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Volgens de rijkspolitie stak h|et slachtoffer met zijn fiets aan de hand een weg over, waarbij hij door een passerende personenwagen werd geschept. Het slachtoffer overleed ter plekke.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.