+ Meer informatie

CDA-manipulator krijgt taakstraf

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Voormalig medewerker A. Z. van het CDA-partijbureau is gistermiddag veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur voor de vervalsing vorig jaar van een imago-onderzoek over CDA-politicus De Hoop Scheffer.

De medewerker had het televisieprogramma 2Vandaag eind september 2001 een samenvatting gestuurd van een onderzoek van het bureau Trendbox. Daarin stond dat De Hoop Scheffer een slecht imago had bij de kiezer. Naderhand bleek dat het stuk een vervalsing was van een medewerker van het CDA-partijbureau.

De Haagse politierechter mr. A. Don veroordeelde de verdachte gistermiddag, overeenkomstig de eis van de officier van justitie, tot een taakstraf van 200 uur.

De man was niet op de zitting.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.