+ Meer informatie

Toch Libiërs in Libanon

1 minuut leestijd

WASHINGTON — Een woordvoerder van het Amerikaanse State Department heeft vrijdag verklaard dat Libië zeker 150 militairen in Libanon heeft gelegerd en dat sommigen van hen klaarblijkelijk ingezet zijn bij Palestijnse raketinstallaties waardoor de Amerikaanse vredespogingen extra worden bemoeilijkt.

Woordvoerder David Passage zei dat het mogelijk wordt geacht dat Libië opzettelijk de Amerikaanse vredesdiplomatie ten opzichte van Libanon probeert te doorkruisen. Hij wilde niet ingaan op de vraag hoe lang de Libiërs al in Libanon zijn en of hun aanwezigheid de toestemming van de Libanese regering heeft.

Een functionaris van het ministerie verklaarde echter dat de meeste van de Libiërs in de afgelopen drie of vier weken het land zijn binnengekomen en dat misschien enkelen er al langer zijn. De functionaris, die onbekend wenste te blijven, zei ook dat de Libiërs in die weken SAM-9 raketten hebben geplaatst. Volgens hem zijn er verschillende door Libiërs bemande installaties, maar hoeveel precies wist hij niet.

Zie verder pag. 5: „Habib zet missie voort".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.