+ Meer informatie

Ter Veld overweegt verhoging bijslag gehandicapt kind

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Staatssecretaris Ter Veld van sociale zaken en werkgelegenheid overweegt om voor gehandicapte kinderen die thuis worden verzorgd, een dubbele kinderbijslag te geven.

De staatssecretaris stelt wel als voorwaarde dat het gaat om kinderen die kunnen worden opgenomen in een zogenaamde awbz-inrichting, maar die toch thuis worden verzorgd. Ter Veld heeft, mede namens staatssecretaris Simons van volksgezondheid, inmiddels over dit voornemen advies gevraagd aan de Sociale Verzekeringsraad en aan de Ziekenfondsraad.

Voor thuiswonende kinderen bestaat uitsluitend recht op een enkelvoudige kinderbijslag, terwijl voor uitwonende kinderen wel een dubbele kinderbijslag kan worden verkregen. De reden van dit verschil is dat thuiswonende kinderen over het algemeen minder kosten.

Ter Veld vindt echter dat deze redenatie niet opgaat bij gehandicapte kinderen die opgenomen zouden kunnen worden in een inrichting voor verpleging op grond van de Algemene wet bijzondere ziektekosten (awbz). Als deze kinderen toch thuis worden verzorgd, hoeft dat niet tot minder kosten te leiden. Vandaar dat zij onderzoekt of voor deze groep een dubbele kinderbijslag mogelijk is. Op de dubbele bijslag zou recht bestaan als de ouders per week ten minste 112 gulden bijdragen in de onderhoudskosten van het kind.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.