+ Meer informatie

VEENDAM

1 minuut leestijd

van de Koninklijke Marechaussee en de gemeentepolitie van Rotterdam heeft een bende van tien personen opgerold die vervalste Ghanese rijbewijzen verkochten in Nederland.

De kopers van de rijbewijzen probeerden deze om te ruilen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer in Veendam. Sinds oktober 1989 zijn daar 600 aanvragen voor omruiling van Ghanese rijbewijzen ingediend. In ieder geval 200 daarvan waren vervalst, 200 waren deugdelijk en de rest wordt nog onderzocht, de verwachting is dat daarvan een groot aantal ooic vals is. Onduidelijk is nog hoeveel valse rijbewijzen daadwerkelijk zijn omgewisseld.

De zaak is volgens E. Mulder, kapitein bij de Marechaussee in Rotterdam, aan het rollen gekomen toen de Marechaussee in april van dit jaar twee Ghanezen aanhield bij Hoek van Holland, die in het bezit waren van een kopie van een vervalst Ghanees rijbewijs. Het origineel hadden ze proberen om te ruilen in Veendam.

De gemeentepolitie van Rotterdam was al met een soortgelijk onderzoek bezig.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.