+ Meer informatie

Gezinnen verlaten camping na blokkade

Geen gedwongen ontruiming in Westerscho\iwen

2 minuten leestijd

WESTERSCHOUWEN - Zeven gezinnen op camping In den Boogerd in Burgh-Haamstede hebben gisteren na een korte blokkade en onder protest hun spullen gepakt om op huis aan te gaan. Een geplande gedwongen ontruiming door de politie hoefde niet door te gaan.

De Raad van State besliste afgelopen vrijdag dat bij ontruiming van de camping bestuurlijke dwang gebruikt mag worden. Volgens wethouder G. J. W. van der Salm van de gemeente Westerschouwen laat eigenaar N. A. Dambruin van de camping al sinds jaren stelselmatig meer gasten toe dan I is toegestaan. Hij mag in totaal 37 standplaatsen verhuren. Een telling j gisteren wees uit dat er zeven tenten of caravans te veel stonden.

De gasten van de camping hadden gisteren de ingang van de camping geblokkeerd met auto's en zaten voor de blokkade aan tafels te ontbijten toen de politie en vertegenwoordigers van de gemeente voor de aangekondigde ontruiming kwamen.

De kampeerders lieten Van der Salm ongezouten weten het beleid van de gemeente a-sociaal te vinden. „U had ons minstens tot half augustus, tot onze vakantie voorbij is, kunnen laten staan. Nu moeten we onze vakantie voortijdig afbreken". Voor een gereserveerde plaats op een andere camping voelden de kampeerders niets. Zij hebben bewust gekozen voor de ruime plaatsen tussen de fruitbomen en lieten weten niet op een „camping als een omgevallen flat" te willen gaan staan.

Ook eigenaar Dambruin is niet te spreken over het beleid van de gemeente. Hij zegt al meer dan twintig jaar te wachten op een beloofde wijziging van het bestemmingsplan.

Rapport

Ook wijst hij op een rapport van de Nederlandse Fruittelers Organisatie. Hierin staat volgens hem dat op een bedrijf als het zijne tachtig kampeereenheden kunnen staan zonder dat het landschap daardoor wordt aangetast. Volgens Van der Salm zijn dergelijke aantallen echter niet te tolereren. „Wij hebben jaren geleden het beleid omgegooid, omdat het op het gebied van de verblijfsrecreatie mis ging lopen", stelt hij.

De ruimte die camping In den Boogerd nog kent, biedt volgens de wethouders ook geen oplossing voor het illegaal kamperen. „De mensen die hier zitten, zijn geen potentiële wildkampeerders. Zij hebben al maanden geleden gereserveerd. We hopen aanstaand winterseizoen een plan te ontwikkelen om het wildkamperen aan te pakken". De komende dagen zal de politie carava mogelijk nog optreden op camping Sa ten ep waarschijnlijk ruit J A bi ln

Oostkapelle niet komen. zal het

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.