+ Meer informatie

Open haard

1 minuut leestijd

Antwoord: Pluimveehouders van beroep hebben jarenlang de punten van de snavels gekapt, maar dat is een marteling. Gelukkig is er dank zij een gedegen onderzoek van ir. H. J. Blokhuis, die op deze studie promoveerde, een oplossing in zicht. De kippen moeten zo veel mogelijk op de grond vinden en daar bezig worden gehouden met het zoeken naar voedsel, zodat ze minder op elkaar af gaan. Deze dieren willen namelijk van nature van alles onderzoeken. Bied ze daarom veel variatie in voer en ander strooisel op een flink looperf. Zorg ook voor goede kwaliteit voeders vermengd met granen, want bij een eventueel tekort of bij onvoldoende voedingswaarde zoeken kippen compensatie door elkaar te pikken en te verwonden. Wij stookten veel afval in de open haard, maar dat geeft last met de buren. Wat is het beste hout voor zo'n vuur in de kamer?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.