+ Meer informatie

ONDER ons

2 minuten leestijd

Beste mensen.
Je kunt er lang over discussiëren of de mensen die moesten evacueren, maar geen water in huis kregen, nu slachtoffers zijn of niet. In elk geval hebben ze heel wat angsten uitgestaan. Die konden ze van zich laten afglijden tijdens een gratis vakantie. Waar 'bekenden' elkaar ontmoetten, zoals op de foto te zien is. De Tfiap met voorraad voor Onder Ons wordt elke dag dikker! Gelukkig maar. Het betekent wel dat u soms even moet wachten voor iets van u geplaatst wordt. Bovendien moeten we selecteren; lang niet alles kan geplaatst worden. Allemaal hartelijk bedankt voor de inzendingen.
Groetjes!

Vader en zoon
„Wat zitten die twee nu weer uit te broeden? Willen ze soms straks een potje met mama stoeien?", schrijft Antonette van den Anker uit Poederoijen over haar neefje Hans van der Spek en zijn vader.

Evacués ontmoeten elkaar in Ascona
Op 7 februari 1.1. meldde de voorpagina van het RD: "Interhome stelt gratis 200 weken vakantie beschikbaar voor gedupeerden van het hoge water". Binnen korte tijd hadden RD-lezers een aantal woningen gereserveerd en na enkele weken ontmoetten ze elkaar in het Zuidzwitserse Ascona. Een onvergetelijke voorjaarsvakantie na een bang avontuur, schrijft de heer J. M. Vermeulen uit Geldermalsen. Enkele families waren van tevoren op de hoogte van eikaars komst, maar de "RD-familie" werd nog groter. Bij de receptie waren de gasten geattendeerd op Bosco Gurin, een hooggelegen bergdorpje met ruim een halve meter sneeuw. Daarvoor was veel belangstelling. Toen de ene na de andere familie daar aankwam, klonk spontaan: „Kom d'r maar bij zitten hoor. Hebben jullie de boerenlatten niet bij je?"Vermeulen: „Toen de tijd van vertrek was aangebroken doortrok de meesten een gevoel van verwondering en dankbaarheid; iets onwezenlijks. In korte tijd zoveel gezien en zo intens genoten van een vakantie die zo plotseling en onvoorbereid werd begonnen. Daardoor leek de evacuatie al zolang geleden. En toch... staat thuis alles nog niet op de plaats van vóór de ontruiming."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.