Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Een gezellige picknick vraagt een goede voorbereiding

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Een gezellige picknick vraagt een goede voorbereiding

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Het welslagen van een picknick hangt behalve van het weer ook af van de voorbereiding. Dit laatste dient thuis met zorg te gebeuren. Vanzelfsprekend mag een feestelijke salade niet ontbreken; hapjes met vleeswaren en kaas „doen" het ook altijd. De picknick wordt besloten met koek of vlaai en met vruchten, die in de koeltas meegenomen worden. In die koele tas hoort trouwens ook een verfrissende vruchtendrank.

Macaronisalade
100 g macaroni, zout, 1/2 komkommer, 2 tomaten, 1/2 bosje radijs, 150 g jong belegen kaas, 3 eetlepels yoghurt citroensap, zout, 1/2 theelepel suiker, peper, aromazout, peterselie

Kook de macaroni gaar in ruim water met zout. Spoel ze onder de koude kraan op een vergiet af en laat ze goed uitlekken. Was de komkommer. Snijd hem overlangs door, verwijder de zaadjes met een lepeltje en snijd de komkommer in reepjes. Ontvel de tomaten, ontdoe ze van de pitten en snijd ze in stukjes. Snijd de radijs in plakjes en de kaas in blokjes. Maak een sausje van yoghurt, citroensap, zout, suiker en de kruiderij. Men ten slotte de eerstgenoemde ingrediënten door de saus.

Salami-kaasomelet
150 g jonge kaas, 100 g salami, in een dikke plak, 4 eieren, 4 eetlepels melk, zout, peper, paprikapoeder

Snijd de kaas en de salami in kleine stukjes. Roer deze stukjes door elkaar en leg ze in een beboterde ovenvaste schotel. Klop de eieren met de melk los en breng ze op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Giet het eiermengsel over de kaas en salamiblokjes. Plaats de schotel gedurende 40 minuten middenin een op 175° C voorverwarmde oven. Laat het gerecht vervolgens geheel afkoelen en geef er desgewenst stokbrood en boter bij.

Karnemelk-kruidk
250 g zelfrijzend bakmeel, 250 g bruine basterdsuiker, 1 1/2 theelepel koekkruiden, zout, 2 1/2 dl karnemelk, 50 g krenten, 75 g rozijnen, boter, bloem, bosbessengelei, sesamzaadjes

Roer zelfrijzend bakmeel, suiker, koekkruiden en zout dooreen en klop scheutje voor scheutje de karnemelk erdoor tot een glad beslag is verkregen. Voeg krenten en rozijnen toe en doe het beslag in een beboterd en met bloem bestrooid cakeblik. Bak de cake in 1V4 uur middenin een op 175° C voorverwarmde oven gaar. Bestrijk hem met de gelei en strooi er wat sesamzaadjes over.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 mei 1985

Terdege | 64 Pagina's

Een gezellige picknick vraagt een goede voorbereiding

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 mei 1985

Terdege | 64 Pagina's