+ Meer informatie

Vreugde bij Fokker: voor jaren werk

Samenwerking met McDonnell Douglas

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Fokker en McDonnell Douglas in de VS ebben een principe-overeenkomst getekend over oprichting van en 50-50 pet joint venture waarin produktie en verkoop van een ieuw verkeersvliegtuig voor circa 150 passagiers zijn geregeld, o heeft Fokker bekendgemaakt.

De samenwerking zal bij de vestiginen van Fokker enkele duizenden areidspiaatsen opleveren. De verwaciite beiioefte op de wereldlarkt voor dit type vliegtuig is circa .000 stuks tot het jaar 1993. Daarna zullen naar verwachting nog 2.000 stuks moeten worden vervangen. De samenwerking staat open voor nog andere partners met risicodragende participaties. De door Fokker ontwikkelde F29 is een voorontwerp van het type vliegtuig dat in de joint venture ontwikkeld en eventueel gebouwd gaat worden en krijgt de aanduiding MDF100.

Verheugd

De industriebond FNV en de unie BLHP hebben maandag verheugd gereageerd op het tussen Fokker (Nederland) en McDonnell Douglas (VS) gesloten miljardencontract. Beide bonden noemen deze samenwerking een „stimulans voor de werkgelegenheid".

Volgens bestuurder A. van der Veen van de industriebond FNV is overleg over overheidssteun aan het project nog wel hard nodig.

Volgens bestuurder H. van Gils van de unie BLHP is er in de, naar zijn zeggen „prima overeenkomst" nog wel het een en ander onduidelijk. „We weten bijvoorbeeld nog niet wat de samenwerking concreet zal inhouden", aldus Van Gils. Ook naar zijn mening zal er over tal van zaken nog met de vakbeweging moeten.worden gesproken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.