+ Meer informatie

Onder ons

4 minuten leestijd

Een bladzij van en voor lezers. Schrijf eens wat u leuk vindt in Terdege en wat u zoal doet met ons blad. Ook inzendingen voor andere rubrieken op deze pagina zijn welkom bij: Redactie Terdege Onder Ons, postbus 75,7300 AB Apeldoorn

Beste mensen,

Het is altijd even afwachten als je een rubriek als deze begint: Zal het 'lopen' of niet? De praktijk bewijst inmiddels dat het eerste duidelijk het geval is. We kunnen lang niet alle brieven en foto's die worden gestuurd plaatsen.

Er kwam o.a. een dringende oproep om Terdege na lezing niet in de kast te leggen, maar in wachtkamers e.d., waar vaak niet veel bijzonders ligt. Alle inzenders van niet-geplaatstepost zeggen we ook hartelijk dank!

Ditmaal twee reacties op verwisseling van personen met dezelfde naam en een ontroerend stukje over kleine Wilmer.

                              ------------------------------

Aan onze lieve kleinzoon Wilner

Toen je papa en mama jou dachten te verwachten,
hadden de doktoren, in de derde maand, heel andere gedachten.
Ze hadden gezien dat er geen hartje bestond,
dus wilden ze jou wegnemen, terstond.
Maar papa en mama zeiden: Dat doen wij niet.
God is het die alles ziet!
Toen kwamen er zorgelijke weken,
die heel moeilijk te dragen bleken.
Wij hebben je mama vaak horen herhalen,
dat ze jou toch niet wilde laten weghalen.
Toen mama weer bij de dokter kwam, kreeg ze te horen,
dat jij toch leefde en wel kon worden geboren!
De doktoren hadden niet het laatste woord,
want de Heere had onze gebeden verhoord.
Hij wilde dat jij zou gaan leven,
daarom heeft Hij jou aan ons gegeven.
Zo hebben wij jou allen met blijdschap verwacht,
en werd jij geboren op 1 jan. '95 tegen middernacht.

Gij hebt, wijl niets Uw oog weerhoudt
mijn ongevormden klomp beschouwd;
Ja Gij, wiens wijsheid nimmer faalt,
Hadt mijn geboortestond bepaald;
Eer iets van mij begon te leven.
Was alles in Uw boek geschreven.

Van je opa en oma

                             ------------------------------

„Binnenkort ga ik trouwen; eind vorig jaar werd ik al gefeliciteerd met een zoon"

Een buurjongen van mij (ik woon op nr. 10, hij nr. 4) heet zowel wat zijn voor- als wat zijn achternaam betreft, precies zoals mij. We zijn toch zelfs in de verste verte geen familie van elkaar.

Jaren geleden werd ik gefeliciteerd met mijn verloving (ik had helemaal geen verkering). Onlangs verloofde ik mij. Vele kaarten die voor mij bestemd waren kwamen bij de buurjongen aan.

Mijn broer kwam een paar weken geleden bij de kapper in Nieuwerkerk (Zeeland). Zij feliciteerde hem met mijn verloving en zei: „Heeft hij het bandje nog gehad?" Ik had haar nl. eens een koorbandje gegeven om te beluisteren en dat had zij nu met een verlovingskaart opgestuurd naar die andere Marius van der Valk.

Toen ik het hoorde ben ik om dat bandje gegaan op nr. 4. Zij konden de grap niet erg waarderen. D.V 12 mei hopen wij te gaan trouwen, maar eind vorig jaar werd ik al gefeliciteerd met de geboorde van de kleine: Mijn naamgenoot was vader geworden en door een advertentie in het regionaal weekblad werd er bekendheid aan gegeven.

Marius van der Valk,
Nieuwe Tonge


                              ------------------------------

Vriendinnen

In de brief "Mijn zus" in Onder Ons van 8 febr. herkende ik mijn vroegere vakantievriendinnen, Arna en Wilma. Na even zoeken vond ik hiervan een bewijs, een foto van de tweeling. Deze foto is inmiddels 15 jaar oud.

Jullie vakantievriendin

                              ------------------------------

„Mag ik uw zoon even spreken?"

Toen onze oudste zoon, geboren april 1978, nog maar enkele weken oud was, belde er een meisje. Ze vroeg: „Mevrouw, mag ik uw zoon even." Ik zeg: „Dat valt niet mee, want hij ligt nog pas een paar weken in de wieg." Zij: „O, dan heb ik de verkeerde L. te Langbroek." Dat de juiste L. wel gevonden is, blijkt wel, want ze woont al ± 15 jaar als mevr. L. en gezellige moeder van 4 kinderen op ons dorp.

Mevr W.L-van B.,
Langbroek

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.