+ Meer informatie

Gelderland wil toch aansluiting van A-15 op A-12

1 minuut leestijd

ARNHEM - De provincie Gelderland wil dat het ontbrekende stuk snelweg tussen de A-15 en de A-12 bij Bemmel toch wordt aangelegd.

Het provinciebestuur schrijft dat in een dringende brief aan minister Maij-Weggen van verkeer en waterstaat. Het ministerie besloot afgelopen najaar de aanleg van de verbindingsweg te schrappen, omdat die dwars door een kostbaar natuurgebied zou moeten lopen.

De provincie Gelderland doet in de brief een nieuw voorstel aan de minister voor het aan te leggen traject. Om het Rijnstrangengebied te sparen stelt de provincie voor de weg vanaf Bemmel naar het Pannerdenskanaal te leiden en daar aan te sluiten op de A-12 tussen Duiven en Zevenaar.

De aanleg van het ontbrekende stuk snelweg in de Overbetuwe zal volgens de provincie kunnen voorkomen dat in de toekomst ernstige verkeersproblemen bij de Rijnbrug in Arnhem ontstaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.