+ Meer informatie

I GS willen twee nieuwe gemeenten in M-Betuwe

REACTIES INSTREEK VERDEELD

1 minuut leestijd

KESTEREN/ARNHEM — Gedeputeerde Staten van Gelderland willen de Midden-Betuwe opdelen in twee nieuwe gemeenten. Men wil samenvoeging van de gemeenten Dodewaard, Heteren en Valburg. De tweede gemeente zal moeten worden gevormd door Kesteren, Lienden,

Echteld en Maurik. • In de streek is het voorlopige plan van Gs met gemengde gevoelens ontvangen. Alleen de raden van Kesteren en Echteld hebben in meerderheid gekozen voor de vorming van twee gemeenten. De raden van Heteren, Valburg, Dodewaard en Lienden wijzen herindeling (op welke manier dan ook) zondermeer van de hand.

GS willen de bevolking van Maurik nog een keer de kans geven om hun mening naar voren te brengen. Tijdens de raadsvergadering koos Maurik voor samenvoeging met de gemeente Buren in het geval dat er twee nieuwe gemeenten in de Midden-Betuwe zouden worden gevormd. Ook staat Maurik niet afwijzend tegenover samenvoeging met de gemeenten Lienden en Echteld. De gemeentebesturen kunnen nu weer reageren op de plannen van GS.

In de herindelingsplannen spreken Gedeputeerde Staten ook van de eventuele samenvoeging van de gemeente Eist met de dorpen Oosterhout en Driel respectievelijk gelegen in de gemeenten Valburg en Heteren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.