+ Meer informatie

Varkensprijzen weer omlaag

2 minuten leestijd

NAARDEN — De grote varkensslachtbedrijven hebben de uitbetalingsprijs aan de mesters voor de in de week tot 20 april overgenomen varkens ten opzichte van de voorgaande week met tien cent verlaagd.

De uitgangsprijs werd daarmee 3,32 gulden per kg voor geslachte varkens, kl. A 525, 73/93 kg, basis af mestbedrijf, incl. btw doch zonder toeslagen. Het aantal slachtingen bedroeg in

Eigen werkplaats

Nieuw en gebruikt
de week tot ly april (week 16) ongeveer 383.000. Dat was 61.000 meer dan in de week daarvoor. Uitgevoerd werden in die week 24.943 levende varkens, alsmede 3495 ton halve varkens en 11.378 ton varkensvlees in stukken. Voorts werden nog 21.114 mestbiggen naar de partnerlanden uitgevoerd. De vleesgroothandel heeft de prijzen deze week niet gewijzigd, afgezien van een verlaging met tien cent van de prijzen van schouders.

De marktsituatie in de EG is uiteenlopend van prijshoudend tot moeilijk prijshoudend. Er wordt zowel van hogere als van lagere prijzen melding gemaakt, waarbij bedacht dient te worden dat deze ook nog van dag tot dag en zelfs van uur tot uur kunnen fluctueren. De biggeninarkt"** blijft krap voorzien, met hoge prijzehQ en een betrekkelijk krap aanbod.

De slachtveemarkt blijft gekenmerkt door betrekkelijk goede prijzen voor kwaliteitsvee en zeer lage prijzen voor de mindere kwaliteiten. De markt ondervindt de steun van nogal wat afzet van levende dieren naar het buitenland.

De prijs van vleeskalveren brokkelde iets af, doch de nukaprijzen liepen wat op. Wolvee blijft willig, vooral slachtlammeren. De Europ-notering gaf voor de week tot 19 april de volgende prijzen aan: stieren R3 7,27 gulden (onver.) koeien 03 4,67 gulden (-7 cent).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.