+ Meer informatie

Boekbespreking

1 minuut leestijd

Stemmen uit Wittenberg. Uitgave van De Gereformeerde Bibliotheek te Goudriaan Z.H.

Dit is een nieuwe uitgave, die zal bevatten preken, artikelen, brieven enz. van Dr. Maarten Luther en zijn tijdgenoten. De verschijning zal minstens eens per kwartaal geschieden. De abonnementsprijs is f3,- per no. De uitgeefster zorgt ook voor de uitgave van Stemmen uit Genève, die al ruim bekendheid verkregen heeft.

In dit eerste no. vinden we zeven preken van Luther. De eerste twee handelen over Psalm 1 en de volgende over de Psalmen 4, 5, 8, 11 en 13. Het zijn geen preken zoals wij in het algemeen gewend zijn. De toespraken van Luther zijn veel korter en brengen bepaalde gedachten naar voren, die deze psalmen in een bepaald licht laten zien. Ze zijn ten volle ingesteld op de tijd, waarin Luther leefde. Dat wil niet zeggen, dat ze verouderd zijn. Luther heeft ons in deze tijd ook nog wel wat te zeggen. Daarom kunnen we eindigen met een hartelijke aanbeveling.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.