+ Meer informatie

THEMANUMMER PREDIKING

2 minuten leestijd

Met themanummers heeft de redactie tot nu toe de lezers van Ambtelijk Contact niet verwend (of - al naar de waardering uitvalt - bezocht?). Deze keer wordt u na twee synodenummers zo’n nummer aangeboden met zes artikelen in plaats van drie, zoals gebruikelijk is, alle zes gewijd volgens de formule van het themanummer aan één onderwerp, nl. de prediking.

Uiteraard is het thema van de prediking in de ruim dertig jaar dat ons blad verschijnt, herhaaldelijk en door vele scribenten ter sprake gebracht. Dat dit thema steeds weer aan de orde komt en nu in één nummer aan de orde wordt gesteld, hangt samen met het feit dat de prediking voor het leven van de gemeente en dus ook ambtelijk van zo grote betekenis is. ’t Gaat immers in alle ambtelijke en gemeentelijke arbeid om het Woord van God dat zeggenschap, gezag heeft over het leven, om het Evangelie van Hem die gekomen is om zondaren zalig te maken.

Dat Evangelie wordt verkòndigd, geprédikt met geen ander gezag dan het gezag van dat Woord, maar mensen gebruiken daarbij hun filterende woorden, wèl met de bede en in het geloof dat door de genadige werking van de Heilige Geest het Woord van God gezag zal ontvangen over héél de gemeente, die luistert met - ook weer -filterende oren die niet eindeloos in staat zijn mensenwoorden, hoe geladen ook, op te vangen en te verwerken. En de één die woorden spreekt, en de velen die zijn woorden beluisteren, idealiter om sámen hèt Woord te verstaan en eruit te leven, doen dat - als het goed is - als geméénte van de Here Jezus Christus in de tegenwoordigheid van de Here, een tegenwoordigheid die als het ware sacramenteel beleefd en beoefend wordt in ambtelijke betrokkenheid, inwachtend de zegen van Hem die van huis tot huis, van hart tot hart Zijn gemeente wil bouwen en toerusten, ook in haar strijdende gestalte.

De redactie hoopt dat dit themanummer daaraan dienstbaar zal zijn.

REDACTIE

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.