+ Meer informatie

WIJK EN AALBURG

1 minuut leestijd

ZWOLLE - Het aantal milieuklachten in Overijssel is in 1990 met 10 procent gestegen (880, tegenover 788 in 1989). Het meest is er geklaagd over hinder van stank en rook (58 procent) en geluidsoverlast (21 procent). De provincie Overijssel heeft de resultaten van de klachtentelefoon gisteren bekendgemaakt. De klachten over geluidshinder hadden vooral betrekking op militair vliegverkeer. Met name het laagvliegen en de activiteiten rond de vliegbasis Twente wekten de nodige ergenis. Geklaagd werd er ook over bedrijven. Dat gold in het bijzonder de aluminiumsmelterij FHS in Dedemsvaart.

De raad van de gemeente Aalburg besloot gisteravond het Streekarchief 2238 gulden te korten. Verspuij (VVD) stemde tegen het voorstel. Het Streekarchief Land van Heusden en Altena is een gemeenschappelijke regeling van de gemeenten in het desbetreffende gebied. Het college van B en W is van mening dat ook de gemeenschappelijke regelingen een bijdrage moeten leveren aan de bezuinigen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.