+ Meer informatie

Twaalf doden bij reeks ongevallen

3 minuten leestijd

APELDOORN - Bij ongevallen zijn de afgelopen dagen twaalf mensen om het leven gekomen. Een 17-jarige jongen uit Stroe is in de nacht van zaterdag op zondag overleden aan verwondingen die hij had opgelopen door een aanrijding in Kootwijkerbroek. Een 14-jarig meisje uit die plaats en een 36-jarige inwoner van Hilversum raakten door het ongeval gewond.

Het slachtoffer reed op zijn brommer zonder verlichting over een donkere weg in Kootwijkerbroek. Het meisje zat bij hem achterop. De man uit Hilversum die de weg was kwijtgeraakt, was bezig met zijn auto te keren op een kruispunt. Hij zag de bromfietser niet. Die reed tegen de auto. De jongen overleed enkele uren later in het AZU in Utrecht.

Een ongeval tussen Harlingen en Zurich kostte het leven aan twee mannen uit Boer. De broers, 35 en 28 jaar, staken in een auto de N31 over. Een wagen met drie inzittenden kon hen niet meer ontwijken.

In Maarheeze kwamen twee personen om. Een 19-jarige vrouw op een motor reed bij een inhaalmanoeuvre frontaal tegen een 44-jarige fietser uit Geldrop. De motorrijdster overleed onmiddellijk, de fietser enige uren later in het ziekenhuis.

De politie verdenkt een 35-jarige inwoner van Zelzate in België ervan in Zuiddorpe (Zeeuws-Vlaanderen) een 44-jarige vrouw uit die plaats te hebben doodgereden. De automobilist reed door. Tips brachten de politie op het spoor van de Belg. Hij gaf toe op de bewuste plek te hebben gereden, maar verklaarde niets van het ongeval te weten. Volgens de politie was hij onder invloed van alcohol.

Een 74-jarige vrouw uit Vierpolders kwam op de Maasvlakte om het leven. De auto waarin de vrouw zat klapte bij de Suurhoffbrug op een andere auto. Twee medepassagiers raakten gewond, twee inzittenden uit de andere auto ook. In Vierpolders reed een 35-jarige motorrijder uit Hellevoetsluis in volle vaart tegen een kerende auto. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Zwerfkei

Een 23-jarige man uit Tijnje vond de dood toen hij met zijn auto tegen een boom aan de linkerkant van de weg botste. Dat ongeval gebeurde binnen de bebouwde kom van Gersloot, een dorp in de buurt van Heerenveen. In Smilde verongelukte een 69-jarige automobilist uit Marum (Gr). Hij raakte in een bocht de macht over het stuur kwijt en reed op een anderhalve meter hoge zwerfkei in de tuin van een voormalig café.

In Den Haag kwam een 59-jarige man uit die stad om het leven. Op zijn snorfiets botste hij op een auto toen de bestuurder daarvan voor een geparkeerde vrachtwagen uitweek.

Een botsing gistermiddag tussen twee surfers in de surfkom aan de Grevelingendam heeft een van hen het leven gekost. De surfers zagen elkaar kennelijk niet aankomen en botsten tegen elkaar. De 30-jarige D. Pattisahusiwa uit Ridderkerk werd na korte tijd onwel en overleed ten gevolge van inwendig letsel.

Een 11-jarige jongen uit Elburg is zaterdag door een verkeersongeval om het leven gekomen. Het slachtoffer zat samen met zijn 9-jarig vriendje op de fiets toen hij het stuur plotseling naar links gooide. Daarbij werd een touringbus, die vanuit dezelfde richting kwam, over het hoofd gezien. De twee slachtoffers zijn zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle, waar de 11-jarige jongen later aan zijn verwondingen overleed.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.