+ Meer informatie

Tweede vleugel raadhuis in gebruili genomen

BVSSUM

1 minuut leestijd

BUSSUM — De commissaris van de koningin in Noord-HoUand, mr. F. Kranenburg, heeft woensdagmiddag de tweede vleugel van het nieuwe raadhuis officieel in gebruik gesteld. De vleugel heeft ruim ƒ 6 miljoen gekost.

De beslissing dat er in Bussum een nieuw raadhuis moest komen werd reeds in 1952 genomen. In de jaren 1959-1961 werd het eerste gedeelte van het raadhuis uitgevoerd: het administratieve gedeelte waarin de verschillende gemeentediensten zijn ondergebracht. Daarmee was toen ongeveer 5,5 a 6 miljoen gulden gemoeid.

Pas rond 1970 kon worden besloten het raadhuis af te maken met de tweede vleugel met representatieve ruimten.

Een moderne toren op het raadhuisplein met een 47 iklolcken tellend carillon completeert het geheel. Het carillon is voor een groot deel door bijdragen uit de burgerij en het Bussumse bedrijfsleven bekostigd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.