+ Meer informatie

Het wordt volop genieten met verse zomervruchten

3 minuten leestijd

Aardbeien, zomervruchten bij uitstek! De prijzen zijn bij grote aanvoer gelukkig niet hoog. Kersen zien we trouwens ook weer. Dat wordt dus genieten. 1 kg aardbeien 1 kg geleisuiker Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de vruchten in stukjes. Bestrooi ze met geleisuiker en laat ze 24 uur rusten. Breng het mengsel aan de kook en laat het onder roeren 4 minuten doorkoken. Schep het mengsel in brandschone potten en sluit ze direct af. Brandschone potten krijgt u door ze met heet sodawater om te spoelen en goed na te spoelen met heet water Laat ze omgekeerd drogen op een schone theedoek. 500 g aardbeien, 300 g basterdsuiker, V21 slagroom, 1 citroen Was de aardbeien, laat ze uitlekken en verwijder de kroontjes. Pureer de aardbeien en wrijf ze door een zeef. Verwarm het sap van de citroen en los de suiker erin op. Laat dit afkoelen en roer het met de slagroom door de aardbeienmousse. Bevries het ijs in een draaiende ijsmachine of onder regelmatig doorroeren in de vriezer

Open aardbeientaart
100 g bloem, 75 g boter, 60 g suiker snufje zout, 1 eidooier 50 g aardbeienjam 250 g aardbeien eventueel slagroom Snijd de boter op de bloem in blokjes. Voeg suiker, zout en eidooier toe en kneed met koele handen snel een deeg. Laat het deeg circa 40 minuten rusten in de koelkast. Bekleed de ingevette bodem van een taartvorm (doorsnee 20 cm) met het deeg en phk het enkele keren in met een vork. Bak de bodem in 30 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven (160°C). Laat hem afkoelen. Was de aardbeien, laat ze uitlekken en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in plakjes. Bestrijk de afgekoelde bodem met jam en beleg hem met plakjes aardbei. Serveer de taart eventueel met stijf geklopte slagroom. 200 g cake, 4 eetl. sinaasappellikeur 250 g kersen, VJ I vanillevla '/21 slagroom Snijd de cake in dobbelsteentjes en besprenkel die met de ikeur. Was de kersen en ontpit ze. Leg de dobbelsteentjes cake, de kersen, de vanillevla en de stijf geklopte slagroom laag om laag in een glazen schaal. Serveer direct 100 g basterdsuiker, 200 g boter, 300 g bloem, 1 ei, mespunt zout, 741 vanillevla, + 250 g kersen Snijd de koude boter in stukjes en kneed er met suiker, bloem, zout en het ei snel een deeg van. Laat dit een half uur in de koelkast rusten. Vet kleine taartvormpjes in en bekleed ze met het deeg. Bekleed het deeg met bakpapier en vul de taartjes met oude bonen of erwten. Bak de taartjes 20 minuten in een voorverwarmde oven (175°C). Laat ze afkoelen en giet de vanillevla erin. Schep de ontpitte kersen op de vla en dien de taartjes direct op. <

1

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.