+ Meer informatie

Justitie klaagt raadsvrouw aan

In zaak ex-notaris S, -S

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — De Amsterdamse officier van justitie, mr. J. M. J. Pieters, zal bij de deken van de orde van advocaten een klacht indienen tegen mevr. mr. G. Hollander. pit wegens de rol die zij zou hebben gespeeld bij het doorzenden van een brief die door de wegens verduistering in voorlopige hechtenis zittende ex-notaris mevr. S.-S. uit de Bijlmergevangenis werd gesmokkeld.

Mr. Hollander heeft zich inmiddels als raadsvrouw van de ex-notaris teruggetrokken. Zij was dinsdag niet voor commentaar bereikbaar.

Volgens de officier bevatte de brief informaties aan en instructies voor getuigen die nog moesten worden gehoord. De brief was geadresseerd aan mr. Hollander en kon daarom als „vrije" brief de gevangenis ongecensureerd verlaten. Het kantoor van de advocate zond de brief door aan een zakenrelatie van mevrouw S. in Apeldoorn, die er op zijn beurt voor zorgde dat hij in handen kwam van haar boekhouder, de 38-jarige J. W. M. van Z. uit Koog aan de Zaan. nog niet wie de nieuwe advocaat zou worden.

Datum

De behandeling van de strafzaak tegen mevr. S.-S is vastgesteld op 26 mei. Of die datum kan worden gehandhaafd is nog niet zeker. Het hangt er namelijk van af of de nieuwe raadsman zich in die korte tijd het dossier eigen kan maken, aldus mr. Pieters.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.