+ Meer informatie

„Ga bij het kopen van een keuken nooit over één nacht ijs!

Een echte keukenspecialist levert exclusief maatwerk

4 minuten leestijd

Aan een nieuwe keuken toe? Maar geen zin om veel geld uit te geven voor een keuken van dertien in een dozijn? Dan moet u naar een keukenspecialist. Zo iemand is Jan Diepeveen uit Veenendaal. Samen met zijn twee zoons en een zestal medewerkers levert hij keukens in alle soorten, maten en prijsklassen. Voor hem is de top van de verkoop van keukens nog niet bereikt: „Wij benaderen een gedeelte van de markt waarin nog voldoende groei zit.

Wie Keukenstudio Jan Diepeveen binnenloopt, vindt zon vijfendertig keukens in allerlei verschillende stijlen. Als klant krijg je de gelegenheid om dit ruime aanbod goed op je in te laten werken. Diepeveen: „We houden er hier niet van om de klant meteen op de nek te springen. We laten hem eerst rustig kijken. Als hij dan vragen heeft, kan hij natuurlijk wel bij onze medewerkers terecht. We vinden het van groot belang om de klant van gedegen advies te dienen. Als je een nieuwe keuken wilt kopen, kun je beter niet over één nacht ijs gaan. Dat leidt volgens mij altijd tot teleurstellingen achteraf. Ook kun je het beste te rade gaan bij een echte keukenspecialist en niet bij een zaak die keukens erbij doet.
Ik pleit er daarom altijd bij de klanten voor dat ze zich degelijk oriënteren. Dat kan het beste door thuis eerst goed de maat van de keuken te nemen en notities te maken over de gewenste apparatuur, de indeling en het budget. Men kan dan binnenlopen voor een oriënterend gesprek met een van onze adviseurs. Hij vertelt over de mogelijkheden en geeft alvast wat foldermateriaal mee naar huis. Als de ideeën van de klant na het horen van de informatie en het lezen van het foldermateriaal dan wat meer uitgekristalliseerd zijn, volgt een afspraak met de adviseur om de puntjes op de i te zetten. Tijdens dat gesprek wordt een offerte uitgetekend, niet zomaar een plattegrond, maar een duidelijk visueel beeld. Dit kan overigens nog naar de wensen van de klant bijgesteld worden. Want dankzij de ervaring van onze adviseurs komen er wellicht nieuwe ideeën naar voren. Bijvoorbeeld over de indeling, de apparatuur, de werkbladen, of in verband met praktische accessoires. Op grond van dat gesprek gaat de klant naar huis met een gedetailleerd ontwerp en een kostenraming. Mocht de ruimte waar de keuken in staat eerst nog verbouwd moeten worden, dan kunnen wij daarvoor de mensen leveren. Dat scheelt de klant een enorme rompslomp. Uiteindelijk zullen wij bij de klant de keuken van zijn keuze installeren, inclusief het aansluiten van alle apparatuur.

Vakwerk
Diepeveen weet waarover hij praat. Zelf is hij al negentien jaar werkzaam in de keukenwereld. Sinds vijf jaar heeft hij zijn eigen bedrijf, dat nog steeds groeit. „Zolang het economisch goed gaat, kopen mensen keukens en andere duurzame artikelen. Wij verkopen keukens van 20.000 tot 80.000 gulden en zelfs voor meer. De keukens die wij leveren, behoren tot de middenklasse en de top. Een topmerk is Zeyko. Deze Duitse fabrikant vervaardigt als enige in de keukenwereld een multiplex kastcorpus. Hierdoor is de keuken beter tegen vocht bestand.
Bij alle keukens die wij aanbieden, is maatwerk mogelijk. We vervaardigen zelf op ambachtelijke wijze ook nostalgische keukens uit grootmoeders tijd, onder de naam JD Countrystyle! Daarbij is echt alles mogelijk. We kunnen voor de keuken schouwen maken, lambriseringen, etcetera. Je kunt het zo gek niet opnoemen. Alles wat je bij een gewone keukenfabriek niet kunt laten maken, kan bij ons.

Trends
Als trends in de keukenwereld noemt Diepeveen een aantal zaken: „Allereerst zie je dat een aantal kleuren bijzonder goed verkopen. Ik denk dan aan bijvoorbeeld vanille, geel en blauw. Vaak worden in die keukens ook houten elementen verwerkt (voornamelijk kersenhout). In opkomst zijn keukens van houtsoorten als esdoorn, berken en modern eiken. Er is een onstuimige groei geweest in de zogenaamde cottagekeukens. Je ziet dat daar nog steeds veel vraag naar is.
Nieuw is een stroming van keukens in alu-uitvoering. Aluminium verwerkt op donkere houtsoorten. De werkbladen van tegenwoordig zijn veelal van graniet, hardsteen en zelfs van wit marmer of aluminium. Nieuw zijn ook de fronten met panoramaruiten. In de kastjes worden meestal metalen draadrekken gebruikt. Het interieur van de laden bestaat veelal uit houten inzetten. En de nieuwste verlichtingsrails zijn tegenwoordig ook geschikt om keukenattributen aan op te hangen.
Je merkt ook dat eerdere keukenexperimenten nu steeds serieuzere vormen aannemen. Zo wordt Italiaanse creativiteit vaak gelardeerd met Duitse zakelijkheid. Dit jaar breekt de tijd van de aerodynamische keuken aan. Dit design roept allerlei associaties op: snelheid, beweging, vloeiend rond, retro-design (jaren-vijftig-kleuren), kleuren van autos (zoals Ferrari-rood, Lancia-blauw, metallic lakken), gebruik van materialen uit de vliegtuigindustrie.
Op het gebied van (inbouw)apparaten is een stijging in de verkoop van inductiekookplaten te zien. Grotere kookplateaus zijn ook helemaal in. Of mensen werkelijk gelijktijdig gebruik maken van zes pitten weet ik niet, maar feit is dat een plateau met vier pitten eigenlijk passé is. Ook valt men massaal voor solo-ovens met tal van mogelijkheden of de uitgebreidere combi-ovens.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.