+ Meer informatie

Zes arrestaties na dodelijke schietpartij

1 minuut leestijd

DÜSSELDORF (ANP) - De Duitse politie heeft na de dodelijke schiet- en steekpartij in Maastricht van woensdag, in totaal zes arrestaties verricht. Drie mannen zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Dat meldde de politie in Düsseldorf gisteren. Bij het drama vielen twee doden.

Woensdag pakte de politie in die stad al drie mannen van 22, 24 en 29 jaar oud op wegens betrokkenheid bij de schietpartij. Een 42-jarige man uit het Duitse Neuss en een 31-jarige inwoner van het Limburgse Margraten kwamen door de schietpartij om het leven. De Maastrichtse politie arresteerde woensdag de bewoners van het huis aan de Proosdijweg in Maastricht waar de schietpartij plaatsvond. Het gaat daarbij om een 41-jarige vrouw en een 43-jarige man.

Een van de Duitse verdachten heeft de moord op de man uit Margraten bekend. De drie zijn gisteren nog voorgeleid en in Duitsland berecht wegens doodslag en drugshandel. De politie sluit meer arrestaties niet uit omdat de verdachten deel zouden uitmaken van een drugsbende van Russen die al tien jaar in Duitsland wonen.

De Nederlandse politie is volgens de Duitse officier van justitie J. Mocken op zoek naar twee Nederlanders die bij het drama betrokken waren maar voortvluchtig zijn. De politie in Maastricht bevestigt dat er naar nog "minstens één Nederlander" wordt gezocht.

De politie vond tijdens invallen in een woning in Dormagen een kilo gemixte cocaïne, heroïne, lsd en amfetamine.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.