+ Meer informatie

Baptisten kopen televisiestation van Jerry Falwell

1 minuut leestijd

LYNCHBURG (RNS) - De Zuidelijke Baptisten, de grootste protestantse kerk in de Verenigde Staten, hebben het station van televisiepredikant Jerry Falwell gekocht. Samen met een al bestaand station, American Christian Television System (ACTS), bereiken de baptisten nu een kwart van alle Amerikaanse gezinnen.

Volgens Falwell is de nieuwe combinatie „een niet-charismatisch christelijk supernetwerk". Falwell, eens de leider van de Moral Majority, een organisatie van 6,5 miljoen behoudende christenen in Amerika, zendt het wekelijkse televisieprogramma Old Time Gospel Hour uit. Dat programma leverde hem steeds meer verlies op. Eerder moest hij door de financiële problemen al een maandblad afstoten en honderden medewerkers ontslaan.

Hij ondervond de naweeën van de schandalen waarin televisiepredikanten als Jimmy Swaggart en Jimmy Bakker verzeild raakten. Tijdens de uitzendingen van ACTS en van het programma van Falwell is het verboden om giften te vragen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.