+ Meer informatie

Ds. J. van Doorn

2 minuten leestijd

Het heeft de Heere behaagd deze geliefde prediker thuis te halen. Onze vriend Ds. Van Doorn is niet meer in het land der levenden. Jongstleden zaterdagmorgen is hij ingeslapen en ging hij over van de strijdende in de triumferende kerk. Het greep ons aan, toen we van zijn overlijden hoorden. Het is voor hem eeuwig winst. Hij heeft zijn wens verkregen. Meer dan 42 jaren heeft hij de kerken mogen dienen en heeft hij als een getrouw dienaar zijn roeping mogen vervullen. We zullen hem missen, maar we gunnen hem de rust, die er over blijft voor het volk van God. De kerk verliest in hem een getrouwe dienaar. Vooral voor de gemeente Doornspijk, waar Ds. Van Doorn de laatste jaren met zoveel zegen mocht arbeiden, is het verlies groot.

Zondag 4 februari jl. dienden we op verzoek van onze vriend zijn gemeente. Het was aanvankelijk de bedoeling daar het Heilig Avondmaal te bedienen. Later veranderde dit. Ds. Van Doorn hoopte, dat hij zelf op zondag 18 februari weer in staat zou zijn om voor te gaan in de bediening van Woord en Sacrament. De weg des Heeren is anders geweest. Nog geen maand later dan die 18e februari mocht hij komen aanzitten aan het Avondmaal van de bruiloft des Lams.

We gedenken nog in het bijzonder aan zijn echtgenote, die zo nauw aan haar man verbonden was en nu haar steun mist. De Heere moge haar sterken in deze weg en Hij vervulle Zijn woord, dat Hij een Rechter der weduwen is.

Het is niet mogelijk in dit nummer nog een afzonderlijk artikel aan de arbeid en het leven van de overledene te wijden. Dit zal D.V. in het volgende nummer geschieden. Dan kan ook aandacht geschonken worden aan de begrafenis, die op de dag van de verschijning van dit nummer zal plaatsvinden.

De meditatie in dit nummer is van de overledene. Deze vonden we in een kerkblad van een onzer gemeenten. Deze meditatie laat zien, wie Ds. Van Doorn in zijn prediking was. In hem is nu vervuld, wat hij aan het einde schrijft: Dan: het omzwerven ten einde en thuis, in de rust, die er overblijft voor met volk van God.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.