+ Meer informatie

Draagt elkanders lasten

2 minuten leestijd

Onder dit opschrift heeft onze Hoofdredacteur, ds. H. Rijksen een opwekkend woord geschreven (zie „Daniël" van 18 sept.) om onze J.V., in de teleurstelling van haar gehele Studie-en leesbibliotheek kwijt te zijn door de kerkelijke verwikkelingen, een gift te zenden.

Deze oproep bleef niet onbeantwoord. Wij zijn dan ook zeer dankbaar de volgende bedragen te mogen vermelden, ontvangen van J. G. de J. te G. ƒ 3.—; D. K. te Z. ƒ 5.—; M. D. G. te M. ƒ 2.60; P. v. W. te A. ƒ 2.50; J. O. te K. f 2.50; N. N. te G. ƒ 200.—; C. L. P. te R. ƒ 5.—; N. N. te D. ƒ 10.—; N. N. te D. ƒ 10.—; J. v. R. te D. ƒ 10.—.

Het medeleven treft ons meer dan we kunnen zeggen. Verder vragen willen we niet en durven we niet, hoewel er veel nodig is. We hadden een grote Studie-bibliotheek aangelegd in de loop van 32 jaren en in onze leesbibliotheek hadden we ongeveer 2000 boeken. Hoe pijnlijk het was, dit over te geven, behoeven we niet te zeggen.

Wie nog wat geven wil kan het storten op de girorekening nr. 149473 van onze voorzitter, dhr. H. Hoogendoorn, wiens gironummer hetzelfde is als van „Daniël", dus welbekend. De kleinste gift aanvaarden wij dankbaar.

Namens de J.V. te Gouda G. KORTLEVEN, penningm.

P.S. Gaarne willen wij als vereniging nog eens wijzen op hetgeen wij schreven in „Daniël" van 1 mei over onze actie ten gunste van onze zo zwaar getroffen kerkelijke gemeente. Eigenlijk meer de vraag stellen: „Hoe komt het, dat de verenigingen, die daaraan niet mee doen of niet willen doen (waarin wij ze overigens geheel vrij laten) niet even de moeite nemen dat dan te schrijven? " Mogen wij van alle verenigingen waarvan we nog niets hoorden, in ieder geval alsnog op een antwoord rekenen? Wees zo goed en zend het aan W. Zwambach. Pr. Hendrikstraat 92, Gouda.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.