+ Meer informatie

BTW op auto

1 minuut leestijd

Ik wil een auto kopen die 12.000 incl. BTW kost. Mijn eigen auto wil ik inruilen en de garage wil daarvoor 5000 gulden betalen. Maar tevens wil zij van dit bedrag 18 juist? BTW aftrekken. Is dat wel Antwoord — Nee, dat is per se onjuist; de BTW wordt altijd ergens bij opgeteld en met de belastingdienst verrekend. Vraagt u maar eens aan de garage of zij het aandurft, u een nota te geven voor de aankoop van uw auto waarop 18 % van het faktuurbedrag wordt afgetrokken! U zult de gezichten dan wel erg zien betrekken! Maar u spreekt zelf van 5000 tot 5500 gulden en omdat de garage helemaal vrij is welk bedrag zij u betaalt voor uw oude auto kunt u hierin de oplossing vinden. Het gaat er u immers alleen om, dat u voldoende voor uw auto krijgt. Net zoals ik en u rekening houden met de te betalen BTW als wij iets aankopen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.