+ Meer informatie

Nitraat-sla

1 minuut leestijd

De huidige winternormen voor het nitraatgehalte in bladgroenten zoals andijvie, spinazie en sla moeten worden verlaagd. Uit oogpunt van bescherming van de volksgezondheid liggen de normen niet op een bevredigend niveau, vindt staatssecretaris H. J. Simons. Hij laat dit weten in antwoord op schriftelijke vragen van het PvdA-kamerlid De Pree.

De bewindsman schrijft dat er nog teelttechnische hobbels zijn. Er zal meer onderzoek gedaan worden om door middel van nieuwe teeltme'thoden het nitraatgehalte omlaag te krijgen. Volgens Simons loopt de consument geen enkel risico zolang niet vaker dan twee keer per week nitraatrijke groenten als hoofdgroente worden gegeten.

Simons wijkt hiermee af van het advies dat het blad Koopkracht zijn lezers gaf. Dit'consumentenblad vindt de situatie zo ernstig dat slechts één keer per week groenten uit de kas geconsumeerd zou mogen worden. De staatssecretaris deelt mee dat de Rijkskeuringsdienst van Waren streng gaat optreden tegen overschrijdingen van de bestaande normen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.