+ Meer informatie

Motie sluiting kerncentrales verworpen

1 minuut leestijd

DEN HAAG De Tweede kamer heeft donderdagmiddag een PPRmotie over de sluiting van de kernenergiecentrales in Dodewaard en Borssele verworpen.

Voor aanvaarding van deze motie spraken zich de linkse fracties uit, met uitzondering van DS'70 en van de PvdA-kamerleden Epema-Brugman, Salomons en Voortman.

De kamer ging verder akkoord met de regeringsvoorstellen over de eventuele terugzending naar ons land van resterend radioactief afval, afkomstig na het opwerken van bestraalde reactorbrandstof. Het waren ook hier de linkse partijen (met uitzondering van DS'70) die zich tegen aanvaarding van de voorstellen uitspraken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.