+ Meer informatie

In China opnieuw mogelijkheid tot theologiestudie

1 minuut leestijd

HONGKONG — Sedert enkele w( ken is in de Volksrepubliek Chin weer theologiestudie mogelijk. In f( bruari zijn 48 jonge Chinezen aan d Staatsuniversiteit van Nanking daa; mee begonnen. Van de staat krijgen 2 een maandelijkse toelage.

Aan de Universiteit van Nankin wordt protestantse theologie onderwi zen. Na twee tot drie jaar studie wo; den de eerste studenten naar de gi meente gestuurd voor praktisch wei in het pastoraat. Verwacht wordt, di aan de Universiteit van Peking binne enkele maanden roomskatholieli theologiestudie mogelijk wordt.

Dit heeft de rector van de Univers teit van Nanking meegedeeld tijdei een ontmoeting met christendemocri tische studenten in China en Honj kong. De rector was in Hongkong ve gezeld van 12 protestantse theologi( studenten, die zich daar op de hoogt stelden van de gemeenteopbouw.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.