+ Meer informatie

Lichte stijging afzet horeca

1 minuut leestijd

ZOETERMEER - De afzet van de horeca zal dit jaar vermoedelijk met 2 procent stijgen en volgend jaar met 2,25 procent. Het Economisch Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (EIM) baseert deze schattingen op een stijging van de beschikbare inkomens.

Het schat de afzet van de horeca thans op een bedrag van 12 miljard gulden per jaar, exclusief btw.
In 1988 steeg de afzet in de horeca met 1,25 procent. De horeca bleef daarmee flink achter bij de gemiddelde stijging van 4,75 procent voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Het EIM vindt de kredietwaardigheid van de horeca zwak. Het noemt de geringe inbreng van eigen vermogen bij start of overname van een zaak als oorzaak.

Ons land telt thans ongeveer 34.500 horecabedrijven. Die bieden aan ruim 160.000 mensen werk, onder wie zo'n 50.000 meewerkende gezinsleden. Handel, industrie en overheid zorgen samen voor bijna 70 procent van de omzet van de horeca. Een nieuw gat in de markt, dat een sterke groei doormaakt, is de bedrijfskantine.


Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.