+ Meer informatie

Promotie Van de Dijk in Groningen

1 minuut leestijd

GEONINGEN — Maandag promoveerde aan de Rijksuniversiteit in Groningen S. J. van de Dijk uit Haren tot doctor in Wiskunde en natuurwetenschappen. Van de Dijk, 28 jaar, geboren in Groningen, promoveerde op zijn proefschrift dat handelt over de stofwisseling van verschillende planten:: soorten in de relatie tot het natuurlijk milieu.

Hij studeerde aan de Rijksuniversiteit in Groningen en aan de Universiteit van Sheffield in Engeland. Stellingen die bij het proefschrift behoren handelden over de gevaarlijke nitraatstofophoping in landbouw- en tuinbouwgewassen. Een volgende stelling handelde over de onlangs aangenomen wet afbreking zwangerschap. „Deze wet spreekt niet over de rechtspositie van het ongeboren kind. Deze leemte zal slechts opgevuld kunnen worden door het strafbaar stellen van abortus-provocatus op andere gronden dan levensgevaar voor de moeder. Als men zich zou willen realiseren wat er rondom abortus-provocatus gebeurt zou de gangbare mening hierover aanzienlijk veranderen", aldus Van de Dijk. Voorts zegt Van de Dijk in een andere stelling dat de aanhang die de evolutie-theorie zich heeft verworven eerder voorkomt uit het niet erkennen van God, als Schepper dan uit het aanwezig zijn van overtuigende bewijzen voor deze theorie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.