+ Meer informatie

Ons Gratis - Lezers - Fonds

1 minuut leestijd

Ten bate van deze kas ontvangen: van Fam. J. te M. ƒ 4.—; J. O. te W. ƒ 2.15; Van onze „Daniël-agent te Z. ƒ 4.50 wegens niet berekende incassokosten; idem van onze agent te H. ƒ 3.—; J. v. R. te H. ƒ 15.—.

Veel en hartelijk dank voor deze giften. Met vrijmoedigheid voegen wij hierbij nog enkele woorden van warme aanbeveling voor dit Gratis-Lezers-Fonds.

Als basis voor het geboekte aantal gratis-abonnementen namen wij aan, dat iedere Jongelingsvereniging ongeveer ƒ 5.— per jaar voor dit Fonds zou bijdragen (elk bedrag hoger natuurlijk nog liever, !) omdat de oprichting van dit Fonds een besluit is van onze verenigingen zelf. (Huishoudelijke Jaarvergadering van 15 Februari 1949).)

Hierin worden wij echter zeer teleurgesteld. Vanzelf zijn er verenigingen, die niets kunnen missen, dat weten we en daarvan zijn wij overtuigd. Maar als wij zien, welke verenigingen er niet, of nog niet betaald hebben, dan moet een woord van opwekking tot nakoming van deze verplichting ons van het hart.

Verenigingen!! Stort nog omgaand een bijdrage voor 1950.

En voorts bevelen wij ons Fonds gaarne aan in de milddadigheid van onze abonnees.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.