+ Meer informatie

Eisen kort geding Methyl-bromide alle afgewezen

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De president van de rechtbank in Den Haag, mr. M. R. Wijnholt, heeft donderdag in een kort geding alle vier eisen van de grondontsmetters en tuinders inzake het verbod op het gebruik van het landbouwontsmettingsmiddel methylbromide afgewezen.

De president is van mening dat de eisers naar de verkeerde rechter zijn gestapt om het verbod ingetrokken . te krijgen. Zij dienen zich te vervoegen bij de afdeling rechtspraak van de Raad van state.

In het kort geding op 6 april hadden 42 ontsmettingsbedrijven en 29 tuinders de rechter gevraagd het verbod, dat de ministers van Landbouw en volksgezondheid en Milieuhygiëne hadden uitgevaardigd, te veroordelen. De eisers, die als gevolg van het verbod groot nadeel voor hun werkgelegenheid en de tuinopbrengst verwachten, meenden dat de overheid een overhaaste en oruiodige beslissing had genomen. Aanpassing van de bestaande voorschriften was volgens hen voldoende geweest.

De advocaat van de tuinders en ontsmetters, mr. J. H. A. Linskens, achtte de maatregelen van de ministers in strijd met de wet. Bovendien werd de bestrijdingsmiddelencommissie niet gehoord.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.