+ Meer informatie

H. Ouwerkerk burgemeester van Groningen

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Burgemeester H. Ouwerkerk van Zaanstad wordt de nieuwe eerste burger van Groningen. Het kabinet heeft gisteren ingestemd met deze voordracht van minister Dales van binnenlandse zaken. Premier Lubbers maakte dit bekend op zijn wekelijkse persconferentie na afloop van de ministeraad.

Ouwerkerk zat voor zijn benoeming in Zaanstad in Emmen, daarvoor ten tijde van het gifschandaal in het Zuidhollandse Lekkerkefk. Ouwerkerk, ooit ombudsman van de Vara, volgt in Groningen mr. Staatsen op, die het onlangs tot veler verrassing voor gezien hield. Hij heeft een baan in het bedrijfsleven aanvaard.

Voordat Ouwerkerk burgemeester van Lekkerkerk werd, was hij achtereenvolgens assistent van de TweedeKamerfractie van de PvdA, medewerker in het kabinet van de Amsterdamse burgemeester en landelijk secretaris van de PvdA. ,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.