+ Meer informatie

Onder ons

4 minuten leestijd

Beste mensen. Ah antwoord op een Beurtelings van de heerM. Dankers stuurde iemand een gedicht op over het verval van de kerk, tevens een stukje kerkgeschiedenis. Het is goed om te merken dat er nagedacht wordt over zo 'n Beurtelings. De reactie-op-rijm is te lang om op deze pagina te plaatsen; er kunnen moeilijk gedeelten weggelaten worden. Bovendien, maar dat is het probleem met meer reacties, het duurt altijd even voor het geplaatst kan worden. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat u niet mag re ageren l Hopelijk is het gedichtje over de lege plaats niet voor u bestemd, ook niet in de vakantietijd. Overzeese abonnees schrijven soms ook een briejje naar Terdege, en op de foto ziet u een aspirant-abonneetjeoverzee. Groetjes! Agnes

„Mijn man en ik zijn een weekje naar de stad Västeras in Zweden geweest. Daar woont al jaren mijn broer Chris Vellinga. Ik had de nieuwste Terdege meegenomen, wat mijn broer erg op prijs stelde. Hij vond het een heel mooi blad, met voor elk wat wik. Dat zijn wij trouwens met hem eens. Hij heeft de puzzel opgelost, en zijn kleinzoon David was gelijk geïnteresseerd in de Junior. Hij vond het zichtbaar heel spannend hoe die Hollandse kindertjes tekenden ! Ik vind de foto zo leuk, een Zweeds jongetje dat in Junior leest." T. van de Velden- Vellinga, Zaandam

---
Eigen geschrift Davids
Toen ik nog een kind was, heb ik met veel plezier het "Eigen geschrift Davids" geleerd. Ik vond het zo prachtig en ik rustte niet voordat ik het uit mijn hoofd kende. In gedachten zie ik nog die schaapskudde waar David op moest passen, en dat hij dan door z'n broers geroepen werd om tot koning gezalfd te worden. Ik heb het dikwijls aan mijn kinderen verteld toen ze nog klein waren en ik ze 's avonds naar bedje bracht. Ze vonden dat verhaal steeds opnieuw prachtig. Nu is mijn vraag: Waarom wordt dit gedicht niet meer in de psalmboekjes geplaatst? Er staat toch niets verkeerds in. Ik ben nu bijna 80 jaar en loop nog steeds met dit vraagstuk: Waarom? Ik zou het nu zo graag geplaatst zien in Terdege, dan kunnen veel jonge kinderen het ook nog leren. U zou mij er een groot plezier mee doen.

Een zorgzame oma

Het "Eigen geschrift Davids" staat in door de GBS uitgegeven psalmboekjes/Bijbels.

---
De lege plaats

Ik had zondag iets te zeggen,
maar uw plaats bleef ledig staan.
Ik wilde Mijn Woord in 't harte leggen,
maar uw plaats bleef ledig staan.

Ik wilde u al de schatten tonen
van Mijn hemels koninkrijk,
maar u bent zondag niet gekomen.
Was u in uzelf zo rijk?

Weet u niet wat dbude profeten deden horen?
„Mijn volk, Mijn volk dat gaat verloren
omdat het gene kennis heeft."
'k Laat iedere zondag u nog horen,
dat Ik zondaars heb verkoren.
Kom dan getrouw, 't is nu nog tijd;
ge weet niet waar ge d'andere zondag zijt.

Ingestuurd door Johan Daudey, die vermeldt dat het werd aangetroffen in een collectezak.

---
Brief uit Australië

Als ik dit schrijf is het nog ver voor zeven uur in de morgen. Ik zit in onze caravan op een caravanpark in het zuiden van West- Australië. We zijn een weekje ontsnapt aan alle drukte. Geen telefoon die geregeld rinkelt, niemand die op de deur klopt. U zult zich afvragen: wat voor bedrijf hebben jullie? U zult het niet geloven: we zijn gepensioneerd en wonen in een zgn. retirement village ("pensioneringsdorp"). Mijn man is 71 en ik ruim 68. We zijn altijd bezig geweest met van alles en nog wat. ik ben al 16 jaar bestuurslid van een ouderenorganisatie, m'n man is in de loop van de jaren verschillende malen diaken of ouderling geweest. In z'n laatste periode 'erfde' hij de zorg voor het opvangen en vestigen van Ethiopische vluchtelingen. Daar ben ik zelf ook heel druk mee geweest (en nog). Er komen er nu nog vier, daarna willen we ons terugtrekken. De bewoners van ons dorp weten ons ook te vinden, m'n man is een echte klusjesman. Terdege wordt in ons dorp heel goed gelezen, het gaat nog naar 13 andere huisjes. Ik vind het wel eens jammer dat ik bepaalde artikelen niet aan de jongeren kan laten lezen.

Hartelijke groeten van Anne Meyerink, Martin, West-Australië

Helaas moesten we uw gezellige brief wat samenvatten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.