+ Meer informatie

DSM bouwt rubberfabriek in Japan

1 minuut leestijd

HEERLEN - DSM Idemitsu Co. in Japan, een samenwerkingsverband tussen de DSM-divisie DSM Elastomers en het Japanse Idemitsu Pfetrochemical, gaat een EPDM-rubberfabriek in Japan bouwen, zo heeft DSM gisteren laten weten.

De produktievestiging kost circa 250 miljoen en zal naar verwachting halverwege 1991 in bedrijf worden genomen.

De bouw start in het komend voorjaar. De fabriek krijgt een capaciteit van 40.000 ton per jaar en zal werken met DSM-technologie. Het produkt, EPDM-rubber, zal op de markt worden gebracht onder de merknaam Keitan. De belangrijkste afnemer wordt de Japanse auto-industrie.

DSM Idemitsu Co. is een jointventure, waarin DSM en Idemitsu Petrochemical beide voor 50 procent deelnemen. DSM Elastomers, een divisie die DSM per 1 januari van dit jaar vormde, omvat de elastomerensector (voorheen onderdeel van DSM Kunststoffen), de Amerikaanse Copolymer Rubber & Chemical Corp., DSM Idemitsu Co. en de activiteiten van DSM High Performance Fibres (Dyneema). Het besluit om samen met Idemitsu de EPDM-rubberfabriek te bouwen past goed in het streven van DSM om voor haar sterke produkten een internationale marktpositie op te bouwen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.